دنبلان 1.5كيلوگرمي توسكاني
در كوهپايه هاي زاگرس و البرز،قارچي خوراكي به شكل غده هاي زير زميني يافت مي شود كه اصطلاحاً آن را دنبلان مي نامند،اين ماده غذايي مقوي و لذيذ را به اعتقاد عامه در هنگام رعد و برق هاي بهاري با ترك خوردن خاك شخم نخورده(عموماً در دشتها و زمينهاي بكر يافت مي شود) و تورم زمين خواهيد يافت، گونه هاي متفاوتي از آن با رنگهاي خاكي تيره تا خاكي روشن در ايران و جهان يافت مي شود،در سالهاي اخير از قيمت بالايي برخوردار بوده و در ايران هيچگاه براي كشت پرورشي و صنعتي مورد آزمايش قرار نگرفته است،گونه هايي از آن در نزديكي درختان بلوط بيشتر يافت مي شوند...
پدر و پسري ايتاليايي در منطقه ييلاقي توسكاني ايتاليا به تازگي به كمك سگ تربيت شدهاي كه در اروپا براي پيدا كردن قارچها تربيت مي شوند،توانسته اند گونه اي از دنبلان را به وزن حدود 1.5 كيلوگرم از زمين خارج كنند،بنا به گزارش ابعاد و وزن اين قارچ در نيم قرن اخير بي سابقه بوده است!.لينك خبر
پ.ن: عشايركوچ نشين معمولاً در بهار با جمع آوري و خشك كردن آن منبع پروتئيني مناسبي براي فصول بعد فراهم مي كنند.